eMail Flag HU Sign inSign in
Menu
logo

Ellenálló és tartós

More in this section

Ellenáll akár napi 6 óra igénybevételnek,a tél folyamán kellő körültekintéssel.

Sokan műfüves pályába fektetnek be, mert a hét minden napján 24 órát használják. Eltekintve néhány ritka esettől, a játéktér nem haladja meg az évi 1200 órányi játékidőt , éppen acsökkentet igénybevétel problematikája miatt. Napközben a gyermekek többsége iskolában van, a felnőttek pedig a munkahelyen. Az esetek többségében, a pályákat délután 16:00 és este 22:00 óra között használják. Heti egy pihenőnap alkalmával a létesítmény zárva tart. Ezért, az igény, amelynek a PowerGrass eleget tesz, valóban az, amely megfelel a labdarúgó klubok 90% - ának.

Igen, de bizonyos korlátokkal számolni kell. A vegetációs időszakban a PowerGrass gyepe támogatja a többórás játékidőt anélkül, hogy különösebb károsodást szenvedne, de a téli időszakban, amikor a fű nyugalmi állapotban van, ajánlott csökkenteni a rajta végzett tevékenységet. Télen,a PowerGrass jobban tartja a hőt, de fagyos időben ne játszunk a fagyott talajon azért, hogy ne okozzunk kárt a gyepben és megőrizzük a játékosok egészségét. A talaj csúszóssá, keménnyé válik, igaz kevésbé mint más rendszereknél, de mindez ellenére a természetes fű megrongálódhat, és a károsodás mindaddig fennáll, amíg a vegetáció helyre nem áll.

A műfűnek köszönhetően, a természetes gyep nem emelkedik meg ezért, a játékfelület nehezebben károsodik.

Egyszerű, de folyamatos karbantartást végezve egész évben, könnyű elérni egy magas minőségi színvonalat, hogy a versenyszezonban ellenálljon a trerhelésnek. A rendkívüli karbantartási intézkedéseket, valamint a legforgalmasabb területek, mint például a kapuelőtér, újravetését a nyári szünetre tervezhetjük.

Tartóssága, függ a természetes gyep rendszeres karbantartásától, vigyázva, hogy ne sérüljön a mesterséges felület.

A természetes gyep rendszeres és folyamatos karbantartása, szinte éven át lehetővé teszi a pálya homogén lefedettségét. Oly módon, hogy a természetes gyep befedi és védi a szintetikus réteget ,amely ezáltal kevésbé kitett a napsugárzásnak, és az öregedésnek. Valójában tehát, a természetes fű regenerálja a műfüvet, hosszú évekkel meghosszabítva az élettartamát. p>

A PowerGrass élettartama a becslések szerint, 20 évre tehető. Az munkaeszközökkel végzett beavatkozások típusát és üzemmodját illetően azonba ,óvatosan kell bánnunk, hiszen komoly károkat okozhatnak a szintetikus szálakban, mint páldául a fix vagy mobil tüskés agresszív verticut használata kerülendő. Az intenzív játék a legjobb scarifier, ezért az éghajlattól függően, gyakran nem szükséges a verticut művelet.Ellenkező esetben, használjuk a rugót, vagy mègjobb a keskeny rugójú, kisméretű epicatore használata a gyep levegőztetésére,amely nem roncsolja a szintetikus szálakat.

Ezenkívül elkerülendő a többszöri topdressing che seppelliscono la fibra artificiale perché, in questo modo, non proteggono le corone delle piantine d'erba. Di norma la abbiatura, nei prati naturali serve a livellare la superficie e chiudere i piccoli buchi che formano i giocatori nel terreno da gioco. Questo non avviene nel PowerGrass, dopo due stagioni di esperienza non abbiamo ravvisato la necessità di fare top dressing e tanto meno abbiamo arieggiato.
Ad ogni modo, nel caso questo non fosse possibile, conviene ridurre la quantità di sabbia e/o periodicamente ogni 4-5 anni quando le fibre artificiali sembrano sepolte, diserbare e rimuovere tutto il prato, erpicare il top-soil ed eventualmente integrare con l'ammendante organico Geofill PG, quindi riseminare l'erba naturale e dopo 8 settimane il campo sarà pronto per il gioco.

Per ovvii motivi non sono ammessi carotature e i tagli in profondità con gli spikers per evitare il danneggiamento del supporto artificiale. Le radici d'erba tendono a saldare di nuovo il taglio, ma c'è il rischio di sollevare la zolla insieme all'erba artificiale.

Non usate le traseminatrici a dischi che strisciando possano tagliare le fibre artificiali, ma quelle con i chiodi conici che tendono a spostare le fibre artificiali insieme al prato.

E' possibile invece usare periodicamente la Verti-Drain con i chiodi sottili da 8 oppure da 12 mm, per dissodare il terreno in profondità e renderlo più drenante e più soffice.

Resistant to an ElephantResistant to an Elephant

Un campo ben costruito è resistente senza dubbio.

Football on sandFootball on sand

Un campo in sabbia spesso non regge il carico dei giocatori, ma nel PowerGrass le radici si ancorano nel supporto artificiale.

PowerGrass RootsPowerGrass Roots

Il profilo di crescita delle radici sopra e sotto il supporto dell'erba artificiale.

Contact form

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information